به نام خدا
حسن سلیمانی (پدر) فاطمه سلیمانی (مادر) سهراب سلیمانی (برادر کوچکتر) احمد سلیمانی (برادر بزرگتر) خواهر بزرگتر
پدر:حسن سلیمانی متولد سال ۱۳۳۲ در شهرستان صحنه میباشد.
درسال ۱۳۵۱ موفق به اخذ مدرک دیپلم شد و در همان سال وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد.
و در سال ۱۳۵۴ موفق به اخذ مدرک لیسانس گردید. بلافاصله بعداز فارغ التحصیلی به خدمت مقدس سربازی نیروی دریایی در جزیره خارک رفت( ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۶)
در آذر ۵۶ بعد از اتمام خدمت مقدس سربازی و پس از شرکت در آزمون استخدامی مربوطه به استخدام شرکت توانیر درآمد و به مدت چند ماه کارشناس قراردادها در
این شرکت شد.
اردیبهشت ۱۳۵۷ در استخدامی قضات شرکت نمود و بعداز پذیرفته شدن به عنوان کارآموز قضایی تا آذرماه همان سال مشغول کار آموزی بود.
بعد از اتمام کارآموزی در مراسم سوگند شاهنشاهی حاضر نشد و بعد از پیروزی جمهوری اسلامی ایران در اواخر بهمن ماه به نظام جمهوری اسلامی سوگند یاد کرد.
اسفند ۵۷ تا مهر ۵۹ به عنوان دادرس دادگستری نهاوند و بازرس در دادسرای انقلاب در دادگستری نهاوند مشغول به کار شد.
مهر ۵۹ با اعلام احضار منقضی خدمت ۵۶ به عنوان احتیاط به مدت شش ماه با وجود اینکه دادستان دادگستری بودند کار را رها کرده و به خاطر احساس دینی که داشتند به خدمت در مناطق مختلف پرداختند.
بعد از اتمام این دوره شش ماهه از دادگستری نهاوند به دادگستری کرمانشاه منتقل و به عنوان دادرس عمومی کرمانشاه منصوب شد، سپس با وجود اوضاع نابسامان مناطق اورامانات به عنوان جانشین رییس دادگستری پاوه منصوب گردید.
پس از آن به عنوان مشاور دادگاه مدنی خاص منصوب شد و سپس به عنوان رییس دادگاه شعبه چهارده کیفری ۲ کرمانشاه و سپس رییس دادگاه خانواده شعبه سوم شد.
*حاج حسن سلیمانی از سال۱۳۶۷ تا ۱۳۶۹ رییس دادگستری اسلام آباد غرب شد.
*سپس به عنوان بازرس بازرسی کل کشور منصوب گردید.
* سال ۱۳۷۰ در انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت نمود.
سال ۱۳۷۱ تا ۱۳۷۵ به عنوان نماینده حوزه کنگاور، صحنه و هرسین وارد مجلس شورای اسلامی شد.
* از سال ۱۳۷۵ به سازمان بازرسی کل کشور رفت، ابتدا به عنوان مدیر کل امور حقوقی مجلس منصوب شد و سپس به مدت ۲ سال معاون امور فرهنگی سازمان بازرسی شد.
* در ادامه به مدت ۳ سال معاون اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور مشغول به کار بود ( تا سال ۱۳۸۰ )
*سال ۱۳۸۰ با پیروزی در میان دوره انتخابات دوره ششم به عنوان مجلس وارد شد.
در مجلس هفتم هم ایشان منتخب مردم بودند و برای سومین بار وارد مجلس شدند.( ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۷)
*ایشان در مجلس هشتم و نهم ثبت نام نکردند.
* در فاصله مجلس هشتم و نهم دارای مشاغل قضایی زیر بودند:
۱) عضو معاون دیوان عالی کشور
۲) دبیر هییت عالی نظارت بر حفظ حقوق شهروندی کل کشور
۳) نماینده رییس قوه قضاییه در امور ارتباط با نمایندگان مجلس
* سایر سمت هایی که حاج حسن سلیمانی در حال حاضر نیز به آن اشتغال دارند:
۱) عضو هییت تطبیق مصوبات دولت با قانون ( موضوع اصل ۱۳۸ قانون اساسی) از سال ۱۳۷۱ تاکنون
۲) عضو هییت انطباق مصوبات قوا با ت های ابلاغی مقام معظم رهبری ( مدظله العالی) در کمیسیون نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام
۳) عضو کمیسیون حقوقی دیوان محاسبات
۴) عضو شورای حقوقی سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور
۵) کارشناس حقوقی هییت عمومی دیوان عدالت اداری
۶) مشاور رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران جناب آقای دکتر سیف
۶) مشاور، جناب آقای دکتر محمد باقر نوبخت ( معاون رییس جمهور و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، و سخنگوی دولت)
ایشان همچنین به زبان انگلیسی نیز تسلط داشتند.
مادر: فاطمه سلیمانی، نام مادر سردار شهید قاسم سلیمانی است که در تاریخ ۱۵ فروردین ۱۳۰۲ در روستای قنات ملک که روستایی کوهستانی با ساختاری طایفهای در شهرستان رابر استان کرمان است، متولد شد. ایشان در تاریخ ۱۸ شهریور ۱۳۹۲ درگذشت.
آرامگاه مادر شهید سلیمانی در گار شهدای روستای قنات ملک و در فضایی ما بین بخش شهدا و بخش دیگر قبرستان قرار دارد.
از جمله نکات قابل تأمل در مورد سردار شهید قاسم سلیمانی، ارادات ویژه ایشان به مادر بزرگوارشان بود که در ایام حیات مادر و علی رغم همه مشغلههای کاری، هیچگاه سر زدن به او از دستور کار شهید سلیمانی خارج نمیشد.
برادر کوچکتر:زاده 1328 سهراب سلیمانی برادر کوچکتر سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی است گفته میشود که ایشان باجناق سردار سلیمانی نیز میباشد همچنین پدر داماد و عروس سردار سلیمانی نیز است.
اختلاف سنی ایشان با سردار سلیمانی ۷ سال میباشد.
سهراب سلیمانی در سازمان زندان ها مشغول به کار است.
برادر بزرگتر:
در دروان خدمت خود در جنگ تحمیلی سمتهای مختلفی از جمله معاون اطلاعات و عملیات و جانشین ستاد لشکر 41 ثارالله در عملیاتهای مختلف را بر عهده داشت.
حاج احمد سلیمانی سرانجام در مهر ماه 1363 در ارتفاعات میمک به همراه جمع دیگری از یارانش ابدی شد.
شهید حاج احمد سلیمانی به روایت سردار سرلشکر حاج قاسم سلیمانی:
.دست تقدیر این بود که من که از دوران کودکی با احمد بودم، در زمان شهادتش هم بالای سرش حاضر شوم و اگر بخواهم کلمهای را اختصاصاً و حقیقتاً به عنوان مشخصه این شهید ذکر کنم، باید بگویم انسان پاک» لایق این شهید بزرگوار است.
در واقع کسانی میتوانند این مفهوم را داشته باشند که بعد از معصوم، به درجهای از صالح بودن برسند.
احمد علاقه ویژهای به جلسات مرحوم آیت الله حقیقی داشت و در همان جلساتی که در مسجد کرمان برگزار میشد، به انقلاب اتصال پیدا کرد و حقیقتاً از همان دوران روح حاکم بر احمد روح شهادت بود که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این حس شدیدتر شد و او را یک انقلابی درجه یک کرد.
شهید سلیمانی از موثرترین فرماندهان لشکر ثارالله بود. در عملیات طریق القدس در کانالی که کنده بودیم، شهید سلیمانی هم حضور داشت؛ وقتی من در نیمه شب به آن کانال رفتم او را دیدم و وقتی او مرا دید، بلافاصله پشت بوتهها پنهان شد و بعداً من متوجه شدم که او بخاطر اینکه مبادا من او را از آنجا برگردانم، پشت بوته رفته بود.
او در طول جانشینی فرماندهی لشکر ثارالله هیچ گاه خود را در جایگاه فرمانده نشان نداد و هیچ کس احساس نکرد که او مسئولیتی در جبهه دارد.
با همه فرماندهها ارتباط داشت و حتی برای اینکه بتواند در عملیاتها به جبهه و صحنه جنگ نزدیک باشد، یک موتور سیکلت داشت که پیوسته خود را به آتشها میرساند.
وقتی که در شب شهادتش مشغول خواندن دعای کمیل بود، حال عجیبی داشت. از اول تا آخر دعا سر به سجده بود و انگار الهام شده بود که قرار است فردا 10 صبح به شهادت برسد.
چهره او را که پس از شهادت دیدم، نصف صورتش را خون پوشانده بود و نصف صورتش مثل مهتاب میدرخشید و حقیقتاً آرامش خاصی در چهره او پیدا بود که باعث شد دیدن این صحنه جزو دیدنیترین صحنه عمرم در دوران دفاع مقدس باشد.»
روایت یکی از فرماندهان واحدهای لشکر 41 ثارالله استان کرمان در ایام دفاع مقدس درباره سردار شهید احمد سلیمانی:
جایگزین یکی از فرمانده واحدها شده بودم. نیروها بی نظمی می کردند و خواستم قاطعیتم را به آنها نشان دهم.
دستور دادم در نقطه بادگیری برایم چادر بزنند با امکانات کامل.
داشتم حکومت می کردم که یک روز احمد سلیمانی جانشین ستاد لشکر وارد چادر من شد.
گفت: آقا بد که نمیگذره!
گفتم: ای برادر مسئولیت سنگینه!
با ناراحتی گفت: خجالت نمی کشی برای خودت کاخ سبز معاویه درست کردی؟ تا عصر که بر می گردم خبری از این اوضاع نباشد.
با خودم گفتم به راستی که فرماندهی بسیجیان برازنده این چنین آدم هایی است.»
واکنش ترور شید حاج قاسم سلیمانی (انتقام سخت)
سلیمانی ,سال ,شهید ,مجلس ,رییس ,سردار ,به عنوان ,بعد از ,شد و ,احمد سلیمانی ,بود که ,مجلس شورای اسلامی ,جمهوری اسلامی ایران ,سلیمانی برادر کوچکتر

درباره این سایت